Injectables

 1. Home
 2. Injectables

Voel je zelfverzekerd en haal het beste uit je huid

Heb jij het gevoel dat je je jonger voelt dan dat je er uit ziet? Je bent niet de enige. Ouder worden brengt nu eenmaal fijne lijntjes en rimpels met zich mee. Deze proberen we dan ook met liefde te omarmen, maar geven ook wel eens onzekerheden wanneer we in de spiegel kijken. Gun je jezelf weer een stralende look die bij jou hoort?

Een cosmetische behandeling met botuline (beter bekend als Botox) of fillers biedt de oplossing. Zowel botuline als fillers zijn injectables en worden in de huid gespoten. Het verschil is dat botuline ervoor zorgt dat de spier onder de rimpel ontspant en fillers de rimpel opvult, waardoor beide technieken als resultaat hebben dat fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Het belangrijkste bij zowel botuline als fillers is dat er een natuurlijk resultaat ontstaat. Dat betekent dat jij meer straalt en jonger oogt, maar wel jezelf blijft.

Bij het ouder worden van de huid vergeten we vaak dat dit proces op jonge leeftijd al van start gaat. Huidveroudering begint eigenlijk al vanaf 20 jaar, maar wordt pas zichtbaar vanaf 35 jaar. Wel is het zo dat de snelheid van het proces en de mate waarin de huid veroudert niet alleen afhankelijk is van erfelijkheid, maar ook van de manier waarop wij leven. Voorbeelden van factoren die het huidverouderingsproces negatief beïnvloeden zijn blootstelling aan de zon en zonnebank, overgewicht, roken en stress. Daarbij komt dat wanneer we ouder worden de lichaamseigen stoffen zoals collageen en elastine minder worden aangemaakt. Deze stoffen zorgden er voorheen voor dat je huid stevig en soepel bleef. Wanneer je ouder wordt zorgt dit natuurlijke proces er dus voor dat de huid slapper wordt, waardoor er plooien en rimpels ontstaan.

Rimpels die we dus zeker niet altijd kunnen voorkomen of tegenhouden, maar die er wel voor kunnen zorgen dat jij er ouder uitziet dan je je voelt. Botuline en fillers geven jou weer de glow terug die hoort bij hoe jij je voelt!

De resultaten

Het resultaat van botuline en fillers geeft een frisse, jonge uitstraling waarbij je er weer net zo jeugdig uitziet als je je voelt. De nadruk ligt op het accentueren van de natuurlijke schoonheid. Het is dus prioriteit om geen verandering aan te brengen in je gelaatsuitdrukking! Twee weken na de behandeling is het resultaat optimaal. Door het gebruik van natuurlijke stoffen, breekt het lichaam deze geleidelijk na 6 tot 12 maanden af. Botuline en fillers verwijderen fijne lijntjes en rimpels en geven weer volume en stevigheid waar de huid is verslapt.

Veiligheidheid bij botuline en fillers

De stoffen die gebruikt worden bij het injecteren zijn veilig. De botuline bestaat uit een natuurlijk eiwit dat door de bacterie clostridium botulinum wordt geproduceerd en in een laboratorium wordt gezuiverd. De fillers bestaan uit hyaluronzuur: een lichaamseigen stof die de huid hydrateert en beschermt. Zowel botuline als fillers bevatten stoffen die het lichaam zelfstandig weer afbreekt. Om ook de veiligheid te kunnen garanderen tijdens het injecteren, word je behandeld door cosmetisch arts Drs. Sharon Broertjes.

De voordelen:

 • Geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met elk huidtype.
 • Gebruik van natuurlijke en veilige stoffen.
 • Zichtbare vermindering van plooien en rimpels.
 • Zichtbare versteviging van de verslapte huid.
 • Een jeugdige en frisse uitstraling.
 • En een stralende glow!

Het verloop van de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt een gesprek plaats om te bekijken wat je wensen zijn en wat daarin de mogelijkheden zijn. Daarna wordt het verloop van de behandeling met je besproken en er wordt kort gekeken naar je medische verleden. We vragen je te tekenen op een formulier om te bevestigen dat we alles goed met je doorgesproken hebben over de behandeling en de bijbehorende kosten.
Voor de behandeling wordt er een foto van je gelaat gemaakt. Dit is niet voor publicatie, maar om achteraf goed het verschil te kunnen waarnemen. Bij een botuline behandeling wordt gebruik gemaakt van een marker die duidelijk aangeeft waar geïnjecteerd wordt. Na de behandeling worden deze lijntjes verwijderd.

Twee weken na de behandeling is het resultaat maximaal en heb je een vervolgafspraak om de resultaten te bespreken.

Cosmetisch arts Drs. Sharon Broertjes

Sharon Broertjes heeft haar studie geneeskunde in 2006 afgerond en heeft als arts ervaring opgedaan op verschillende plekken zoals de Koninklijke Marine in Den Helder, Afghanistan en als forensisch arts in regio Noord Holland.
Samen met collega’s heeft Broertjes na het bijscholen in cosmetische zorg het Cosmetisch Maatschap Noord Holland opgericht. Zij streeft ernaar het beste uit de klant te halen en verzekert je daarbij een natuurlijk resultaat. Broertjes laat zich leiden door jouw wensen en is pas tevreden als jij dat bent.

Botuline (en wat we er mee kunnen behandelen)

Botuline, beter bekend als botox, is een injectable die bestaat uit eiwit dat door de bacterie clostridium botulinum wordt geproduceerd en in een laboratorium wordt gezuiverd. Botuline zorgt ervoor dat de spier onder de rimpel ontspant waardoor de rimpel minder zichtbaar wordt. Het geeft een natuurlijke en rustige uitstraling in het gelaat, maar kan ook worden ingezet bij overmatig transpireren van de oksels en handen.

Wanneer is de behandeling met botuline NIET geschikt voor mij?

 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Als je antibiotica gebruikt.
 • Als je ontstekingen hebt in het gelaat.
 • Als je een spierziekte hebt.
 • Als je korter dan 3 maanden geleden al een botuline behandeling hebt gehad.
 • Bij overgevoeligheid voor de stof.

Hyaluronzuurfillers (en wat we er mee kunnen behandelen)

Fillers bestaan uit een lichaamseigen stof die de huid hydrateert en beschermt: hyaluronzuur. Omdat het een lichaamseigen stof betreft breekt het lichaam de stof zelfstandig weer af. Door het injecteren van hyaluronzuur wordt de rimpel opgevuld. De stof zorgt voor het aantrekken van meer vocht waardoor de huid steviger wordt en de rimpel verdwijnt. De hyaluronzuurfillers kunnen worden ingezet in het hele gelaat.

Wanneer is de behandeling met hyaluronzuur NIET geschikt voor mij?

 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Als je ontstekingen hebt in het gelaat.
 • Als je een auto immuunziekte hebt.
 • Als je permanente injectables hebt gehad in het gelaat.
 • Bij overgevoeligheid voor de stof.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling van botuline?

Dezelfde dag niet sporten, niet onder de zonnebank en niet op de trilplaat. Daarnaast is het van belang dat je tot 2 uur na de behandeling niet plat ligt en tot 6 uur na de behandeling geen druk geeft op de behandelde gebieden.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling van fillers?

Dezelfde dag tot 4 uur na de behandeling geen make-up dragen. Daarnaast is het van belang dat je 1 week na de behandeling niet onder de zonnebank gaat en niet sport, zwemt of naar een sauna gaat en 2 weken na de behandeling met fillers geen andere behandelingen ondergaat.

Veelgestelde vragen

1. Wanneer kom ik in aanmerking voor een behandeling?
De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met elk huidtype.
2. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Na 1 behandeling kan het gewenste resultaat van een gebied behaald worden. 14 dagen na de behandeling is het maximale resultaat zichtbaar.
3. Wat kan ik verwachten qua resultaat?
We vinden het van groot belang dat je jezelf blijft! We accentueren de natuurlijke schoonheid, zonder de gelaatsuitdrukkingen te veranderen.
4. Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling is niet heel pijnlijk, maar ook niet geheel pijnloos. Wanneer er een gevoelig gebied behandeld wordt kan in overleg gebruik gemaakt worden van een verdovende crème.
5. Wordt mijn behandeling vergoed?
Wanneer de behandeling ingezet wordt voor lijntjes, plooien en rimpels wordt deze nooit vergoed. Wel vergoeden sommige verzekeraars de behandeling voor overmatig zweten van de oksels en handen. Informeer je zorgverzekeraar of je hiervoor in aanmerking komt.
6. Hoe lang kan ik genieten van het resultaat?
De botuline en hyaluronzuur worden na enkele maanden afgebroken door het lichaam. Dit is een natuurlijk proces, wat de veiligheid van de geïnjecteerde stoffen waarborgt. Permanente fillers worden om die reden al jaren niet meer gebruikt.
7. Waar moet ik rekening mee houden voorafgaand aan de behandeling?
Gebruik geen bloedverdunnende medicatie of alcoholische dranken vanaf 48 uur voor de behandeling. Wanneer je ziek bent of last hebt van ontstekingen in het gelaat, dan zijn we genoodzaakt de behandeling uit te stellen.
8. Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?
Bijwerkingen zijn zeldzaam. Er kan wellicht wat roodheid ontstaan na de behandeling. Dit verdwijnt vanzelf.

 

 

 

Menu