Wist je dat wij oneffenheden zoals rode vaatjes en pigmentvlekken makkelijk, veilig en effectief kunnen verwijderen bij De Laserspecialist Santpoort? Oneffenheden zoals rode vaatjes of pigmentvlekken kunnen door verschillende factoren ontstaan. Zeker als ze in het gezicht voorkomen kan dit erg vervelend zijn. Bij De Laserspecialist Santpoort behandelen we dit soort oneffenheden met de Nordlys IPL methode op een snelle en veilige manier. 

Rode vaatjes of adertjes in het gezicht

Couperose is een verschijnsel waarbij kleine bloedvaatjes (haarvaatjes) in het gezicht beschadigd raken. Over de oorzaak is weinig bekend, maar verschillende factoren zoals kou, een slechte huidconditie, overmatig zonlicht, medicatiegebruik of ziekte kunnen vaatjes in het gezicht verergeren. Het is een onschuldige aandoening, maar zeker als de vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn kan dit als erg vervelend worden ervaren. 

Hoe werkt de behandeling?

Het licht van de laser wordt aangetrokken door de hemoglobine wat zich in het bloedvat bevindt. Omdat het licht door het bloed in de vaten wordt geabsorbeerd, wordt een warmte reactie veroorzaakt die het bloed laat stollen. Het vat breekt af en wordt door het natuurlijke afvalverwerkingssysteem van het lichaam verwijderd. Lichte roodheid die tijdens de behandeling ontstaat zal binnen 1 tot 2 uur, of in sommige gevallen enkele dagen, verdwijnen.

De zwelling die tijdens de behandeling ontstaat kan tot 4 dagen aanhouden, vooral rond de ogen. Dit zijn allemaal tekenen van ontsteking en duiden op een succesvolle behandeling.

Pigmentvlekken in het gezicht

Door zonlicht op de huid wordt het melanineproces in gang gezet. Onze huid bevat melanine ter bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Als er in dit aanmaakproces van melanine iets niet goed gaat, kan er een pigmentvlek ontstaan. Melaninekorrels kleven dan aan elkaar vast, waardoor er een donkere vlek ontstaat. Zeker als dit in het gezicht voorkomt kan dit erg storend zijn. Met producten en reguliere behandelingen zijn pigmentvlekken te behandelen, maar dit is altijd een langdurig proces dat niet altijd even effectief is. Door gebruik te maken van de Nordlys IPL laser kunnen we heel effectief pigmentvlekken in het gezicht behandelen en oplichten. 

Hoe werkt de IPL-behandeling bij pigmentvlekken?

Ouderdomsvlekjes en hyperpigmentatie bevatten melanine. Het licht wordt geabsorbeerd door de melanine in het gepigmenteerde gebied, door de warmte breekt de melanine af. Er treedt een reactie op in de melanine blaasjes, de overtollige melanine wordt donkerder voordat het van de huid losraakt. Direct na de behandeling zal de pigmentatie donkerder van kleur worden. Enkele dagen na de behandeling zullen deze plekken een korstje krijgen (dit is een goed teken!). Hierna ziet de huid er gladder en frisser uit!

Een IPL-facial is een veelzijdige behandeling die de aanmaak van collageen stimuleert en de structuur en egaliteit van de huid verbetert. De laserbehandeling helpt tekenen van huidveroudering te verminderen. Door de collageenproductie kunnen fijne lijntjes in het gezicht zich opvullen, worden acnelittekens verfraaid en verminderen ook rode vaatjes en pigment.

Nordlys IPL is geschikt voor:

  • Couperose en diffuse roodheid
  • Zonneschade in de hals en decolleté
  • Cherry angioma
  • Rosacea
  • Spider naevus
  • Venous lake
  • Wijnvlek
  • Pigmentvlekken
  • Ouderdomsvlekken