Hoe ontstaat een pigmentvlek?

Een pigmentvlek ontstaat door de beschadigende werking van zonlicht. Het wordt vaak gezien bij mensen met een licht huidtype, die jarenlang veel in de zon zijn geweest, bijvoorbeeld bij zonaanbidders en mensen met buitenberoepen of -activiteiten. De zon beschadigt de huidcellen, in dit geval de pigmentcellen. Als gevolg daarvan nemen de pigmentcellen toe in aantal, en ze produceren meer pigment. Een pigmentvlek ontstaat meestal pas op oudere leeftijd.

Behandelen van pigmentvlekken

Ieder mens heeft wel pigmentvlekken op zijn huid, de een wat meer dan de ander. Niet alle pigmentvlekken zijn weg te laseren, maar ouderdomsvlekken, donkere pigmentvlekken, en sproeten kunnen met onze laserapparatuur goed behandeld worden. Een Alexandrite laser biedt vaak de uitkomst om het pigment op een professionele manier te behandelen.

Door de laserbehandelingen zullen pigmentvlekken vervagen of zelfs helemaal verdwijnen en zal u hierdoor een egale en frisse uitstraling krijgen. Daarnaast zal het collageen in de huid worden gestimuleerd en zal dit leiden tot huidverstrakking.

De behandeling start met het inspecteren en reinigen van de huid, waarna de instellingen op maat worden afgestemd. Door de laser voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het is een korte warmtesensatie, die direct daarna weer verdwijnt. Na de behandeling zal ik de huid verzorgen met een post treatment crème van Epionce. Indien gewenst kunnen we de roodheid direct camoufleren met de SPF 30 foundation van Epionce. Deze is speciaal ontwikkeld voor de toepassing na cosmetische behandelingen en bevordert het herstel van de beschadigde huid.

Gemiddeld zijn 3 tot 4 behandelingen nodig om je pigmentvlekken te verwijderen. Dit is afhankelijk van het soort en de diepte van het pigment.

Nazorg

  • Hydrateer de huid goed totdat de korstjes afvallen. De huid eronder zal roze zijn. Er zal na verloop van tijd een geleidelijke terugkeer zijn naar de normale huidskleur.
  • Vermijd directe en indirecte blootstelling aan de zon gedurende minimaal 4 weken voor en na de behandeling.
  • Gebruik dagelijks een SPF 30 op het behandelde gebied. Blootstelling aan de zon kan bijdragen aan hyper- en of hypopigmentatie in het behandelde gebied.

Als nabehandeling na een laserbehandeling adviseren wij de productlijn van Epionce aan.

Kosten pigmentbehandeling

De kosten van een pigmentbehandeling verschilt per persoon. Daarom begint elke behandeling met een gratis consult waarna een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. Na het opstellen van het behandelplan bespreekt de laserspecialist met u de kosten.

Onderstaande tabel geeft je een indicatie van onze prijzen voor een laserbehandeling.

1 pigmentvlek €75
Handrug v.a. €75
Wangen v.a. €75
Voorhoofd v.a. €75
Hele gelaat v.a. €175
Hals v.a. €150
Decolleté v.a. €150
Decolleté en hals v.a. €275
Gelaat en hals v.a. €295
Gelaat, hals en decolleté v.a. €395
Rug v.a. €150

Kosten behandeling

Bekijk onze tarieven-pagina voor de desbetreffende kosten van de behandeling.

Maak een afspraak

Maak een afspraak door op de knop rechtsonder te drukken, te bellen naar 023-3033507 of te e-mailen naar [email protected].

Partners

 

MedCos Skinsolutions

Menu